Csapatunk

Spago by Wolfgang Puck

Az ételek, a kiszolgálás és a stílus terén egyaránt trendteremtő Spago a hagyományok és helyi alapanyagok ötvözésével színesíti Budapest vendéglátó-kultúráját: a sikerre a kaliforniai konyha, és az étterem magyar séfjének szakértelme a garancia.

Background pattern

CSAPAT

Wolfgang Puck

Vezető séf

Az osztrák származású Puck már gyermekkorában elkezdte kitanulni a szakácsmesterséget édesanyja mellett, aki séfként dolgozott Puck ausztriai szülővárosában. Ösztönzésének köszönhetően Wolfgang már tizennégy évesen elkezdte kitanulni a szakmát. Fiatal szakácsként Franciaország legnevesebb éttermeiben helyezkedett el, beleértve a párizsi Maxim’s-t, a monacói Hotel de Paris-t és a Provence-i 3 Michelin-csillagos L’Oustau de Baumanière-t. 24 évesen Wolfgang megfogadta egy barátja tanácsát, és Európát elhagyva az Egyesült Államokba költözött.

Mára Wolfgang Puck neve szinonimája lett a merész, innovatív konyhaművészeti stílusnak, amely Amerika és végül az egész világ fine dining iparágát újradefiniálta. Saját, különleges fogásai, páratlan személyisége és magabiztossága forradalmasította a gasztronómiai iparágat.

Szántó István

Vezető Séf

„A jó étel összehozza az embereket” – vallja a Wolfgang Puck által kiválasztott, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező magyar séftehetség, aki több mint 15 éves szakmai pályafutása során többek között a Michelin-csillagos Costes Downtownban, valamint neves franciaországi éttermekben fejlesztette tökélyre technikai tudását.
István a klasszikus fine dining technológia csínját-bínját elsajátítva, kreativitással és egy mindig kéznél lévő barátságos mosollyal az arcán fogott hozzá az első európai Spago étterem gasztronómiai vezetéséhez.
Wolfgang Puck rendkívül közvetlen, barátságos személyiségével összhangban, István konyhai filozófiájának középpontjában a kiváló vendégélmény áll. A magyar séf számára alapvetés a legmagasabb minőségű konyhai technológia, és a legkiválóbb alapanyagok használata is. Azon túl, hogy napról napra maradandó élményekkel gazdagítsa a legendás étterembe betérő vendégeket, István feladatának tekinti a budapesti Spago családias légkörének kialakítását és a hazai termelők támogatását is.

Vágó Nikoletta

Executive Pastry Séf

„Szeretném, ha vendégeink a süteményeinket, pékáruinkat kóstolva ugyanazt az örömet éreznék, amit nekem az elkészítésük jelent. Úgy gondolom, nagyon fontos, hogy maradandó, jó élményt tudjunk biztosítani a vendégeinknek, hiszen a desszert utolsó fogásként megkoronázhatja az étkezéseket” – vallja a Matild Palota Executive Pastry Séfje.
Nikoletta 9 éves volt, mikor az iskolából hazafelé tartva egy hatalmas képviselőfánkot megpillantva elhatározta, hogy a legjobb cukrászok közé fogja kinőni magát. A kezdeti gyermeki kíváncsiságot az évek múlásával a töretlen lelkesedés, szakmai alázat és nagyfokú céltudatosság váltotta fel.
A séf már általános iskola 8. osztályosként minden szombaton a Daubner cukrászdában leste el a cukrászat alapjait, majd kezdő cukrásztanulóként is itt tanulta ki a mesterség csínját-bínját. A tanulást sosem hagyta abba, megszállottan kutatja a szakmát, böngészi a recepteket, a nemzetközi szakirodalmat, és autodidakta módon képzi magát. A közel 29 év szakmai tapasztalattal rendelkező cukrászmester remekeit többek között az Intercontinental Budapest és a rotterdami Engels Congres en Partycentrum vendégei is megízlelhették már.
A Matild Palota Executive Pastry Séfjeként Nikoletta feladata a Wolfgang Puck által megálmodott gasztronómiai koncepció megvalósítása, valamint a desszerteken túl, ő felel majd a Matild Café & Cabaret által kínált, helyben készült pékáruk és sütemények elkészítéséért is.

Horváth Máté

Head Sommelier

„A bornak lelke van” – véli Horváth Máté Head Sommelier, aki több mint 10 éves szakmai múlttal a háta mögött az alázatos, tudásalapú és elhivatott borszakértés híve. A természetes, minőségi és tiszta borok szerelmese, a Tokaj, Badacsony és Szekszárdi borvidék nagy rajongója.
A kétszeres magyar sommelier bajnok eredetileg szakácsként tervezte pályafutását, szakács végzettséget is szerzett, azonban végül a borszakma iránti rajongása győzedelmeskedett életében. Szakmai tudását többek között a Mák Bistroban kamatoztatta, önmagát képezve felszívta a bor és gasztronómia világának szakmai tudását, és kitartó munkával 2017-ben és 2018-ban elnyerte „Az Év Sommelierje” díjat is.
A Spago By Wolfgang Puck Head Sommelierjeként Máté küldetése, hogy a lehető legjobb bor kerüljön a vendégek poharába, ezzel is emelve a Wolfgang Puck gasztronómiai koncepciója alapján megálmodott budapesti Spago fogások kínálta intenzív gasztronómiai élményeket.
Kiváncsi vagy milyen bor illik leginkább egy klasszikus Wolfgang Puck féle füstölt lazacos pizzához? Kérdezd meg Mátét!